Trycka muggar själv

Att trycka muggar själv är lätt, så länge du nöjer dig med att låta ett tryckeri sköta det praktiska. Du behöver egentligen bara bestämma vad du vill trycka, på vilken mugg och i hur stor upplaga. Därefter kan du göra hela beställningen på nätet och luta dig tillbaka, så levereras de färdiga muggarna efter några dagar.

Som med allt annat finns dock en del saker att tänka på, som kanske inte är uppenbara från början, framför allt när det gäller färg, form och design. I många fall är det just designen av trycket som är det svåraste och den del som du bör lägga mest krut på. Att få dina muggar tryckta blir närmast till en bisak på slutet.

Färg, form och uttryck

Ditt företag har säkert en logotyp och kanske en hel grafisk profil, men är du säker på att den passar när du ska trycka muggar själv? Här kan det vara värt tiden och pengarna att ta hjälp av någon som kan lite mer om grafisk design, färg och form.

Det du ska trycka på dina muggar är någonting som kommer att finnas kvar länge. Därför kan det vara värt att lägga lite extra resurser på att se till att det ser bra ut. Kanske behöver färgerna anpassas till de muggar du tänkt dig, eller så måste designen rensas och förenklas för att göra sig bra i den storlek på tryck du tänkt dig.

Ibland passar inte vissa former och mönster på vissa typer av muggar. Det är sådant som du lätt anar som lekman, men att sätta fingret på exakt vad som stör och behöver åtgärdas kan vara desto svårare.

Lätt att beställa på nätet

När du väl har jobbat igenom din design och fått ordning på den tryckfil som ska användas är det lätt att beställa de muggar du vill ha, direkt på nätet, med leverans inom några dagar. Se bara till att de muggar du beställer finns i lager.